info@stichting-care4gambia.nl +31(0)6 30 629 668

Bestuursvoorzitter Marijke Holtland – de Vries
Deze kraamverzorgster, moeder van 5 kinderen en oma, werkt in de zorg. Met haar kennis en expertise kan ze goed inschatten wat er nodig is op medisch gebied en hoe zorg opgezet zou moeten worden. Dit komt in het West-Afrikaanse land Gambia natuurlijk erg goed van pas. Marijke steekt in Gambia dan ook graag de handen uit de mouwen door te helpen in klinieken of kraamcentra. “Wat ik daar zag tartte elk voorstellingsvermogen”, aldus Marijke. “Ik wist dat ik daar iets mee moest. Inmiddels is Gambia een soort tweede thuis voor me, waar ik me met ziel en zaligheid voor inzet.”

Bestuurslid Buba Badjie
Mijn naam is Buba Badjie, maar de meeste van mijn vrienden noemen mij Kaba. Ik ben geschoold tot en met Hoge schoolniveau en leef in samen met mijn familie in Gunjur, een belangrijk vissersdorp in Gambia.
Het geeft mij een goed gevoel om betrokken te zijn bij de Stichting en iets te kunnen betekenen bij het goede werk wat we hier doen.

Bestuurslid Yaya Jatta uit Gunjur weet alles van hospitality. Hij is er van overtuigd dat de welvaart en het welzijn in zijn land kan verbeteren met behulp van de juiste projecten. Dit zijn de projecten waarbij de zelfwerkzaamheid van de eigen bevolking voorop staat. Yaya is samen met Buba in afwezigheid van het Nederlandse bestuur het gezicht van de Stichting en toezichthouder bij de verschillende projecten in Gambia.