info@stichting-care4gambia.nl +31(0)6 30 629 668

Bestuursvoorzitter/Penningmeester Marijke Holtland – de Vries
Deze kraamverzorgster, moeder van 5 kinderen en oma. werkt in de zorg. Haar expertise komt in het West-Afrikaanse land erg goed van pas. Met haar kennis kan ze goed inschatten wat er nodig is op medisch gebied en hoe zorg opgezet zou moeten worden. Marijke steekt ook vaak daadwerkelijk de handen uit de mouwen door te helpen in klinieken of kraamcentra.
“Wat ik daar zag tartte elk voorstellingsvermogen”, aldus Marijke. “Ik wist dat ik daar iets mee moest.
Inmiddels is Gambia een soort tweede thuis voor me, waar ik me met ziel en zaligheid voor inzet.”

Secretaris Toos Kuipers Wierdsma getrouwd met Jan Kuipers en moeder van twee dochters en oma.
Woont in Lemmer. Winkelmedewerkster bij een winkel in Wonen Mode Kado.
Ik ben met de Stichting Care 4 Gambia in contact gekomen omdat ik een goed doel zocht voor een donatie.
Nadat ik een paar keer had meegeholpen met het inpakken van materialen voor Gambia vroeg Marijke in 2013 waarom ga je niet mee naar Gambia. Dit heb ik toen samen met mijn man gedaan.
Tijdens deze reis veel indrukken opgedaan. Kinderen die niet naar school gaan omdat de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. Een kliniek en weeshuis met weinig tot niets. Armoede onder de bevolking. Terug in Nederland besloten om me volop voor de Stichting Care 4 Gambia in te zetten.

Bestuurslid Buba Badjie, maar de meeste van mijn vrienden noemen mij Kaba. Noem het een nickname.
Ik ben geschoold tot en met Hoge school niveau, ben alleenstaand en leef in Gambia samen met mijn familie in Gunjur.
Het geeft mij een goed gevoel om betrokken te zijn bij de Stichting en iets te kunnen betekenen bij het goede werk wat we hier doen.

Bestuurslid Yaya Jatta uit Gunjur weet alles van hospitality. Klantvriendelijkheid, maar ook het inschatten van problemen is zijn dagelijkse werk. Yaya is er van overtuigd dat de welvaart en het welzijn in zijn land kan verbeteren door goede projecten.
Projecten waarbij de zelfwerkzaamheid van de eigen bevolking voorop staat.
Yaya is samen met Buba in afwezigheid van het Nederlandse bestuur het gezicht van de Stichting en toezichthouder bij de verschillende projecten in Gambia.